Ce culoare sa alegi la aranjamentele florale

Ce culoare sa alegi la aranjamentele florale?

DJ/MC Michael - ianuarie 3, 2024

Te-ai hotărât să spui „DA” și să îți unești destinul cu persoana iubită. Felicitări! Planificarea nunții este unul dintre momentele cele mai frumoase și emoționante din viața ta. Un aspect important al acestei planificări este alegerea florilor, care vor aduce o notă de frumusețe și eleganță în decorul evenimentului.

Florile sunt considerate simboluri ale dragostei, frumuseții și bucuriei, și au un rol central în cadrul nunții tale. Ele pot să-ți exprime personalitatea, să-ți reprezinte stilul și să creeze atmosfera dorită în ziua cea mare. Prin alegerea atentă a florilor în funcție de culoare, poți crea un decor armonios și de impact.

Un prim aspect de luat în considerare este tema nunții tale. Fie că este vorba de o nuntă cu temă clasică, vintage, rustică sau modernă, tema va avea o culoare care va predomina în decor. De aici pornește procesul de selecție a florilor, astfel încât să se asorteze sau să fie complementare cu aceasta.

Înainte de a decide asupra culorii florilor, este important să înțelegem impactul pe care fiecare culoare îl poate avea asupra atmosferei. Culorile primare – roșu, albastru și galben – sunt intense și puternice. Ele pot exprima pasiune (roșu), calm și serenitate (albastru), energie și bucurie (galben). Culorile secundare – violet, verde și portocaliu – pot crea un echilibru și o armonie în combinație cu culorile primare.

Dacă vrei să te joci cu similarități, poți alege culori care se completează între ele. Spre exemplu, albastrul se integrează perfect pe lângă verde și violet, iar portocaliul se potrivește de minune lângă roșu și galben. Dacă preferi să realizezi contrasturi și complementarități, poți alege culori care sunt opuse în cercul cromatic. De exemplu, albastrul și portocaliul creează o combinație de impact, aducând un echilibru și o armonie în decor.

Pentru alegerea florilor pentru fiecare aranjament în parte, trebuie să ții cont de preferințele tale, de tematica nunții și de anotimpul în care are loc evenimentul. Iată câteva sugestii pentru fiecare aranjament:

1. Buchetul de mireasă – aici poți opta pentru flori precum cale, frezie, trandafiri, crini imperiali, margarete, albastrele sau iasomie. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile populare, iar alegerea depinde de preferințele și stilul tău.

2. Cocardele – acestea sunt un mic aranjament floral care de obicei cuprinde o singură floare, însoțită de o crenguță și lastari de floarea miresei. Trandafirul este cea mai frecventă alegere pentru cocarde.

3. Buchetul pentru lumanare – acesta poate fi realizat în același stil și cu aceleași flori ca și buchetul de mireasă, sau poate fi un aranjament diferit. Poți alege trandafiri, garoafe sau orhidee pentru a crea un buchet elegant și sofisticat.

4. Buchetele pentru restaurant – aici poți alege flori în funcție de anotimp, pentru a crea un decor plin de culoare și vitalitate. De exemplu, în primăvară poți opta pentru anemone, narcise, frezii sau orhidee, în vară pentru garoafe, crizanteme sau trandafiri, în toamnă pentru margarete, hortensii sau floarea pasiunii, iar în iarnă pentru panselute, ghiocei sau iris.

Există o multitudine de flori și combinații posibile pentru fiecare aspect al decorului nunții tale. Fie că alegi să te joci cu similarități sau să realizezi complementarități, important este să alegi florile care îți plac și care se potrivesc temei nunții și personalității tale. Poți consulta un specialist sau poți experimenta și crea propriile combinații pentru a aduce un vibe unic și personal în ziua ta specială.