Planificarea perfecta a nuntii - Partea 1

Planificarea perfectă a nuntii: Etape pentru un eveniment memorabil – Partea 1

DJ/MC Michael - februarie 22, 2024

Dacă ai ajuns la acest articol de pe site-ul nuntadj.ro, probabil că ai luat decizia de a-ți organiza nunta pe cont propriu. Felicitări! Acesta este începutul unui proces distractiv și plin de satisfacții, în care vei avea control total asupra tuturor detaliilor evenimentului. Pentru a te ajuta în această călătorie, îți prezentăm aici principalele etape pentru organizarea nunții.

1. Alegerea datei nunții
Primul pas în organizarea nunții tale este stabilirea unei date pentru eveniment. Este important să fii conștient că fără o dată fixă, va fi dificil să găsești furnizori disponibili pentru serviciile tale preferate. De aceea, este esențial să stabilești data nunții cât mai curând posibil.

calendar cand se fac nunti in 2025

Zilele în care nu se fac nunți în 2025

În toate zilele de post şi în posturile de peste an:

  • în toate miercurile şi vinerile;
  • de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (luni, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);
  • în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (luni, 16 iunie – sâmbătă, 28 iunie);
  • în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);
  • la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);
  • în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);
  • în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);
  • În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Înainte de a alege o dată, ar fi bine să consulți calendarul pentru anul respectiv, astfel încât să eviți să stabilești nunta într-o zi de post sau în alte zile în care nu se oficiază ceremonii religioase. Pe lângă acest aspect, puteți alege data nunții în funcție de preferințele voastre legate de anotimp. De asemenea, puteți opta pentru o zi care are o semnificație specială pentru voi doi.

Este important de menționat că trebuie să luați în calcul și timpul necesar pregătirilor pentru fiecare etapă în parte. Astfel, evitați situația în care organizați totul în grabă și omiteți detalii importante.

În funcție de bugetul disponibil, puteți opta pentru o dată într-o zi de vineri sau duminică, deoarece furnizorii oferă de obicei tarife mai mici în aceste zile. De asemenea, dacă vreți să aveți o nuntă în aer liber, este recomandat să alegeți o zi de vară pentru a evita ploile sau vânturile puternice.

Indiferent de alegerea voastră, asigurați-vă că data nunții este una specială și care să reflecte personalitatea voastră ca cuplu. Luați în considerare toate aceste aspecte și stabiliți cu atenție data nunții, astfel încât să vă puteți bucura în deplinătate de evenimentul vostru special.